Menu
trouwfotograaf newbornfotograaf Robin hoorn

Journal

Als trouwfotograaf en newbornfotograaf mag ik de mooiste momenten vastleggen! Wil je een totaalbeeld van verschillende bruiloften of shoots zien? Hier deel ik fotoshoots en bruiloften, tips en tricks af en toe wat persoonlijke verhalen. Reacties vind ik heel leuk en vragen stellen mag altijd! :-)

instagram newbornfotograaf noord Holland
pinterest bruidsfotograaf
fotograaf noord Holland Facebook

6 tips om je voor te bereiden op een fotoshoot

Heb jij een fotoshoot bij mij geboekt en ben je benieuwd wat je kunt doen om jezelf optimaal voor te bereiden? Lees dan snel verder! Ik krijg de vraag regelmatig, daarom heb ik besloten er een kleine blog over te schrijven. Deze 6 tips zijn geschikt voor alle shoots die je bij mij kunt boeken, maar de meeste tips gelden voor familieshoots.

1. Een gave locatie

Denk na over een locatie die aan jouw ideaal beeld voldoet. Zie jij het helemaal voor je in een naaldbos of een gebied met hoog gras, bloemen, of de nostalgische straatjes in jouw lievelingsstad? Denk er over na zodat wij samen  tot het perfecte resultaat kunnen komen die jij voor ogen hebt! Natuurlijk draait het bij een fotoshoot om jou/je kind/je dier, maar een locatie kan heel veel doen voor de perfecte foto. Mocht je echt niets weten? Ik heb natuurlijk graag mee om op zoek te gaan naar de perfecte locatie!

fotoshoot

fotograaf noord holland strand

2. Kleding

Kleding is iets waar veel klanten over twijfelen. Wat kan wel en wat kan niet? Zelf vind ik het als gezinsfotograaf, maar ook als dierenfotograaf prettig als je neutrale kleding gebruikt. Niet al te felle kleuren en wanneer de zon schijnt is wit vaak ook niet de mooiste keuze omdat dit snel overbelicht raakt. Kies samen met de rest van de gezinsleden kleding uit die bij elkaar past, zo worden jullie 1 geheel en vallen jullie zelf het meeste op! Iedereen dezelfde kleur is echt niet nodig, maar 1 geheel wordt het bijvoorbeeld wel als je gaat voor pasteltinten of bijvoorbeeld aardetinten/herfstkleuren.

3. Dieren voorbereiden

Wanneer ik een hond of paard op de foto moet zetten is het altijd prettig als het dier schoon is en het tuig ook is schoon gemaakt. Foto’s worden veel mooier wanneer je paard niet onder de grasvlekken zit of een oud versleten halster om heeft en dit geldt natuurlijk ook voor honden. Wil jij ook op de foto bij je dier? Hou dan rekening met bovenstaande tip en kies een kleur die bij de omgeving en jouw paard/hond past.

dierenfotografie

4. Kinderen

Een fotoshoot met kinderen kan soms een gedoe zijn. Stilzitten en lachen voor een foto is niet iets waar de meeste kinderen op zitten te wachten. Hoe los je dat op? Door ze ook wat te doen te geven! Neem iets mee wat ze leuk vinden, kietel ze een keer, hou je bezig met je kindje en je zult zien dat je kindje veel sneller spontaan op de foto staat, ook wanneer je er zelf bij zit. Je kindje moet een shoot zien als een leuk spelletje en dat geldt ook voor jezelf!

5. Als het weer tegen zit..

Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar wat als het weer tegen zit en het met bakken uit de hemel komt? Dan kunnen wij uiteraard de shoot kosteloos verzetten, maar we kunnen ook voor een andere locatie gaan. Binnentuinen kunnen ook heel mooi zijn en soms is er in huis ook al veel mogelijk! Voor dieren is dit natuurlijk iets lastiger, maar als je de shoot niet wil verzetten, dan zoeken wij daar natuurlijk ook een oplossing voor. 

6. Relax!

En als laatste relax en heb plezier in wat je doet! Onthoudt dat je niet altijd in de camera hoeft te kijken, naar elkaar mag ook! Speel met je kindje en/of hondje en doe wat je altijd doet. Hoe spontaner hoe mooier, dat zie je echt aan foto’s af!

Ik hoop jullie natuurlijk zo een beetje op weg te hebben geholpen om je voor te bereiden voor een komende fotoshoot! Mocht je er toch nog vragen over hebben of over iets twijfelen of weet jij zelf nog de perfecte tip? Let me know! 

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

    %d bloggers like this: