Menu
trouwfotograaf newbornfotograaf Robin hoorn

Journal

Als trouwfotograaf en newbornfotograaf mag ik de mooiste momenten vastleggen! Wil je een totaalbeeld van verschillende bruiloften of shoots zien? Hier deel ik fotoshoots en bruiloften, tips en tricks af en toe wat persoonlijke verhalen. Reacties vind ik heel leuk en vragen stellen mag altijd! :-)

instagram newbornfotograaf noord Holland
pinterest bruidsfotograaf
fotograaf noord Holland Facebook

3 tips voor een ontspannen newborn shoot

Als newbornfotograaf Noord-Holland mag ik gelukkig lekker veel baby’s vastleggen tijdens een newborn shoot. Superleuk en ondertussen heb ik ook wel een aantal tips die ik bij elke shoot weer kan meegeven om je voor te bereiden. Ik zet er hierbij 3 voor je op een rij. Deze tips helpen je om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken en daardoor lekker ontspannen de fotoshoot in te gaan.

newborn shoot tips alkmaar noord holland

Lekker warm en behagelijk

De meeste foto’s worden tijdens een newborn shoot worden gemaakt op jullie grote bed of in de kamer van jullie newborn baby. Natuurlijk wil je ook wat foto’s van je kindje alleen, maar veel pasgeboren baby’s vinden dit erg spannend. Het kan dan helpen om een warme kruik bij de hand te hebben zodat je de plek waar je je kindje neer wil leggen heel even voor kan warmen en hij/zij zich nog lekker geborgen voelt. Daarbij is het ook prettig om de kamer alvast voor te verwarmen door de kachel aan te doen.

newborn shoot tips pasgeboren baby

De omgeving

Je hoeft gerust niet je hele huis voor mij op te ruimen, maar voor de foto is het wel het allermooiste als de slaapkamer is opgeruimd. en er niet teveel op bijvoorbeeld de nachtkastjes ligt zodat de aandacht echt naar jullie als gezin gaat. Om zulke lichte foto’s te creëren zoals je in mijn portfolio kunt zien is een wit laken en wit of lichte effen kleur dekbed een mooie toevoeging. Daarnaast kun je natuurlijk een aantal doeken klaarleggen om je baby in te wikkelen of om hem/haar op te leggen en hou vooral doekjes dichtbij voor een ongelukje.

newbornfotograaf noord holland tips shoot

Ontspannen en rustig

Het liefst heb je natuurlijk dat de shoot lekker ontspannen verloopt en dat jullie newborn zonder problemen op de foto gaat. Om de newborn shoot zo prettig mogelijk te laten verlopen kun je er voor zorgen dat wij afspreken op een tijd dat jullie baby net gedronken heeft. Als ze lekker vol zijn dan vallen ze vaak snel in slaap en zijn ze lekker rustig. Ook kun je jullie baby van tevoren in bad doen, hiervan wordt je kindje lekker rozig. Natuurlijk is het ook juist mogelijk om mij wat eerder te laten komen zodat ik het badderen en aankleden op de foto kan zetten.

Als je mij als jullie newbornfotograaf wil boeken dan kom ik hier ook zeker nog op terug tegen de tijd dat de newborn shoot plaats gaat vinden, zo vergeet je niets, ben je optimaal voorbereid en er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te verzinnen om je baby lekker te laten ontspannen.

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

    %d bloggers like this: