Menu
trouwfotograaf newbornfotograaf Robin hoorn

Journal

Als trouwfotograaf en newbornfotograaf mag ik de mooiste momenten vastleggen! Wil je een totaalbeeld van verschillende bruiloften of shoots zien? Hier deel ik fotoshoots en bruiloften, tips en tricks af en toe wat persoonlijke verhalen. Reacties vind ik heel leuk en vragen stellen mag altijd! :-)

instagram newbornfotograaf noord Holland
pinterest bruidsfotograaf
fotograaf noord Holland Facebook

Hoe betrek je een broertje of zusje bij een newborn shoot

Als newbornfotograaf Noord-Holland kom ik bij een newborn shoot vaak broertjes of zusjes tegen. Soms is het makkelijk om ze te betrekken bij de baby shoot en willen ze alleen maar knuffelen net hun pasgeboren broertje of zusje, maar soms kan het ook best even lastig zijn.

Veel ouders vinden het van tevoren al spannend of hun peuter of kleuter wel mee wil werken. Je weet immers nooit wat voor dag ze hebben. Gelukkig heb ik als newbornfotograaf ondertussen meerdere manieren om ze bij de newborn shoot te betrekken.

newborn voorbeeld foto broers zussen

Natuurlijk ken jij je eigen kindje het beste en weet je waarschijnlijk al wel wat trucjes waardoor ze toch graag mee doen tijdens de newborn shoot, maar omdat kinderen vaak een korte spanningsboog hebben heb ik ook zo mijn volgorde. Vaak begin ik met de baby, betrek ik daarna papa of mama bij de newborn shoot en ga ik dan verder met het hele gezin. Daarna proberen we altijd ook nog wat foto’s van jullie baby te maken met alleen broer en/of zus. Veel broertjes en zusjes zijn ontzettend trots en willen de baby graag eventjes vasthouden, een kusje geven of aaien. Willen ze dat niet dan tellen we bijvoorbeeld samen hoeveel teentjes of vingertjes de baby heeft, wijzen het neusje aan of als de baby wakker is kijken we welke kleur ogen de baby heeft. Ze mogen natuurlijk ook met de newborn shoot helpen door bijvoorbeeld een knuffeltje uit te zoeken en deze aan de baby te geven. Er zijn allerlei leuke manieren om ze te betrekken bij de shoot en ze zo toch samen vast te leggen.

Wanneer je het spannend vind voelt je kind dat vaak aan, probeer het dus toch een beetje los te laten, ze hoeven er zeker niet de hele tijd bij te zijn en als ze echt niet willen proberen we het aan het einde gewoon nog een keer!

broer zus newbornfotograaf noord Holland
newborn fotograaf noord holland broer zus kus

%d bloggers like this: