Menu
trouwfotograaf newbornfotograaf Robin hoorn

Journal

Als trouwfotograaf en newbornfotograaf mag ik de mooiste momenten vastleggen! Wil je een totaalbeeld van verschillende bruiloften of shoots zien? Hier deel ik fotoshoots en bruiloften, tips en tricks af en toe wat persoonlijke verhalen. Reacties vind ik heel leuk en vragen stellen mag altijd! :-)

instagram newbornfotograaf noord Holland
pinterest bruidsfotograaf
fotograaf noord Holland Facebook

4 tips om je het beste voor te bereiden op jullie bruiloft!

Als trouwfotograaf Noord-Holland kom ik zoveel dingen tegen die in de ochtend nog even snel gedaan moeten worden of zelfs vergeten worden dat ik ondertussen precies weet waar een bruidspaar niet over nadenkt.

Ik weet dan ondertussen ook genoeg om mijn bruidsparen te voorzien van een heleboel tips om zich het beste voor te bereiden op hun bruiloft. Mijn bruidsparen krijgen al deze tips dan ook een informatiepakketje zodra ze geboekt hebben, toch wil ik er hier ook een paar delen die ik vaak tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek vaak al bespreek en waar ik iedereen goed mee kan helpen.

1. Leg al je details klaar voor mooie flatlays en plan hier tijd genoeg voor in tijdens de aankleding.   

Sieraden, parfum, schoenen, de uitnodiging, de ringen, verlovingsring en misschien zelfs een paar losse bloemen van je bruidsboeket om het mee af te stylen. Vaak moeten spullen overal nog vandaan worden gehaald en als er geen tijd genoeg voor wordt ingepland is het ook gewoonweg niet mogelijk om dit even te doen. Er gaat zoveel meer tijd in zitten dan je zou denken om een mooie combinatie van jullie spulletjes te maken. 

trouwfotograaf noord holland details aankleding flatlat

2. Maximaal 15 combinaties voor de groepsfoto’s

Je zou het niet denken, maar je komt vaak op veel meer combinaties voor de groepsfoto’s dan je denkt. Natuurlijk kan dit soms niet anders, maar je wil niet dat je gasten en jijzelf een uur lang bezig zijn met wat groepsfoto’s, dat duurt te lang waardoor het niet meer leuk is en veel mensen zien er al tegenop en als je niet meer dan dit aantal hebt is er ook tijd voor genoeg voor wat spontanere foto’s van de groepjes!

3. Neem een momentje voor foto’s tijdens het gouden uurtje

Vaak worden de fotoshoots midden op de dag gepland en staat iedereen te juichen als de zon er is, máár je krijgt dan harde schaduwen, knijpende oogjes en je bent vaak ook niet zo ontspannen omdat de ceremonie er nog aankomt. Wil de trouwreportage toch wel overdag doen? Plan dan toch een kwartiertje in voor wat foto’s met het gouden uur, het licht is dan zo ontzettend magisch!

trouwfotograaf noord Holland bellenblaas

4. Hou met de opstelling van de ceremonie rekening met jullie trouwfotograaf

Als trouwfotograaf Noord-Holland merk ik dat er regelmatig geen rekening wordt gehouden met een plek voor de trouwfotograaf. Alhoewel we natuurlijk rondlopen is het wel fijn als daar wat ruimte voor is zónder dat we constant voor een ander zijn neus moeten staan. Ruimte om de stoelen heen en in het middenpad is dus het allerbeste. Zeker met corona is het fijn als jullie of de locatie hier rekening mee houden.

Natuurlijk heb ik nog veel meer tips en als je me boekt als jullie trouwfotograaf stuur ik deze zeker door in de vorm van een leuk digitaal magazine. Mocht je willen sparren over bepaalde kwesties dan help ik jullie natuurlijk altijd heel graag!

%d bloggers like this: